Kwaliteit van zorg en gezondheid van patiënt staan centraal
Laan van Bol ‘Es 3,
3122 AE SCHIEDAM
Spoedlijn - 010 - 475 12 34 (Optie 1)
IC Overleg - 06 - 30 73 53 16
Ma - Vr: 8.00 - 17.00
Za - Zo: Gesloten

Spreekuur POH Somatiek

Beschikbaarheid: Elke week donderdag

In samenwerking met de zorggroep ZEL krijgen onze chronische patiënten gestructureerde ondersteuning en begeleiding van de huisarts en de praktijkondersteuner om (beter) te leren omgaan met hun chronische ziekte.

De praktijkondersteuner is een bevoegde zorgverlener om u hierin te begeleiden en te adviseren. Zij zal medicatieveranderingen altijd in overleg met de arts of specialist doen.

De volgende zorgpaden worden door onze praktijk gevolgd:

  • Persoonsgerichte zorg
  • Kwetsbare ouderen
  • Cardiovasculair risicomanagement
  • Astma/copd
  • Diabetes mellitus

De praktijkonderzoeker zal u 1-4 x per jaar vervolgen.

Indien u niet mee wilt doen aan een zorgpad ondanks uitleg waarin wij aangeven dat het medisch onverantwoord is, zullen wij dit noteren. Als praktijk zullen we elk jaar rondom de verjaardag van de patient(e) weer polshoogte nemen.

KOSTEN

Aan de gesprekken met de poh-somatiek zijn voor u geen kosten verbonden. De kosten worden namelijk vergoedt uit het basispakket van uw zorgverzekering en valt NIET onder het eigen risico.

ANNULEREN VAN EEN GESPREK

We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. De tijd die voor u gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders.

Indien u niet verschijnt zonder af te bellen voor een 2de keer zijn hier kosten aan verbonden die NIET VERGOED worden door uw zorgverzekeraar!

 

 

Geprotocolleerde metingen in de praktijk ( 2023) 

In 2023 gaan wij verder digitaliseren. De  poh somatiek begeleidt dit project. Hieronder vindt u het protocol voor de geprotocolleerde thuismeting. U kunt in de patientenportaal de metingen invoeren en nadien een e-consult sturen naar de poh somatiek voor verder beleid. U krijgt altijd binnen 3 weken een terugkoppeling

De eerste handleiding is de protocol voor hoe u de bloeddrukmeting bij moet houden. De tweede handleiding geeft stapsgewijs aan hoe u via zorgonline /patientenportaal uw bloeddruk kan doorzetten. HET IS ZEER BELANGRIJK dat u na invoer van de gemiddelde metingen dus ook een e-consult stuurt naar de POH S met de mededeling dat u de waardes heeft doorgezet zodat er een terugkoppeling kan komen. 

1. Protocollaire thuisbloeddrukmeting

2.Handleiding zelfmetingen Uw Zorgonline