Kwaliteit van zorg en gezondheid van patiënt staan centraal
Laan van Bol ‘Es 3,
3122 AE SCHIEDAM
Spoedlijn - 010 - 475 12 34 (Optie 1)
IC Overleg - 06 - 30 73 53 16
Ma - Vr: 8.00 - 17.00
Za - Zo: Gesloten

Spreekuren POH GGZ

Beschikbaarheid: Elke week op donderdag.

WAT KAN DE POH-GGZ VOOR U DOEN?

In een gesprek brengt de poh-ggz met u uw klachten en vragen in kaart. Ook is het mogelijk dat met u gesproken wordt over de geschiedenis van uw klachten en wat u reeds geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen.
Vervolgens adviseert de poh-ggz u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kan een vervolgtraject zijn bij de huisarts zelf, verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk of een GGZ-instelling) of vervolggesprekken bij de poh-ggz zelf.

DE POH-GGZ KAN DAARBIJ DUS HELPEN DOOR:

  • het verhelderen van problemen;
  • het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • behandeling in de huisartsenpraktijk;
  • nazorg na behandeling in de GGZ.
  • In de praktijk wordt zoveel mogelijk ook ondersteuning aangeboden met zelfmanagement en e-learning modules.

HOE MAAK IK EEN AFSPRAAK BIJ DE POH-GGZ?

U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek met de poh-ggz voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste gesprek met de poh-ggz gepland. Deze afspraak kan door uw huisarts zelf worden gemaakt of (na opdracht van uw huisarts) door de assistente. Na het eerste gesprek zal de poh-ggz u en uw huisarts adviseren over een vervolgtraject.

KOSTEN

Aan de gesprekken met de poh-ggz zijn voor u geen kosten verbonden. De kosten worden namelijk vergoedt uit het basispakket van uw zorgverzekering en valt NIET onder het eigen risico.

ANNULEREN VAN EEN GESPREK

We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. De tijd die voor u gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gesteld voor iemand anders.

Indien u niet verschijnt zonder af te bellen voor een 2de keer zijn hier kosten aan verbonden die NIET VERGOED  worden door uw zorgverzekeraar!